Cum sa devii rapper? :))

Cateva sfaturi despre cum poti deveni un rapper adevarat:

Pasul 1
Iti schimbi stilul de viata: nu mai asculti manele. Dusmanii insa poti sa-i pastrezi, sunt buni pentru mai tarziu. Daca ti-e greu sa depasesti aceasta etapa, sa zicem ca salvarea ta, din cand in cand, ar fi party-urile, cu baietii, cu pet-ul de bere, sau cu tuica de la bunicul: atunci poti asculta manele. Usor, usor, cum copiii invata sa faca la olita, asa vei incepe si tu sa nu mai asculti manele.

Pasul 2
Sa lucram acum la departamentul "tzoale". Ca sa fii vazut bine in lume trebuie sa ai imagine. Sa vorbim acum in ce consta imaginea unui rapper:
a) pantaloni largi purtati neaparat sub poponet, sa para ca ai facut pe tine in mod constant. Culori care sa reprezinte cartierul;
b) tricouri largi. Daca ai rude mai grase, atunci ele sunt salvarea ta. Daca ai bani totusi ia-ti tricouri inscriptionate cu : Gangsta 4 LiFe, Thug 4 Life The Hood, Wu-Tang, ai prins ideea;
c) bascheti albi, negri sau bocanci;
d) accesorii: lanturi la gat cu Wu-Tang sau Marijuana, sau ambele in acelasi timp: rapper cu greutate. Batic sau batista, purtate pe cap. Alternativa: sapca.

Pasul 3
Acum pentru ca esti imbracat adecvat unui rapper si nu asculti manele, sa lucram la partea cea mai grea: cultura muzicala. Pentru ca tranzitia de la manele la rap sa nu fie drastica, poti incepe cu un "juma' de dolar"(50 cent), Akon, Lil Wayne etc. Cu timpul, daca o sa vrei sa fii un rapper "adevarat", te vei documenta si vei putea ajunge sa asculti chiar si Lords Of The Underground si A Tribe Called Quest.

Pasul 4
Ai "tzoalele", ai cultura, acum sa lucram la atitudine. Neaparat un nume: nu poti lovi in lumea rapp-ului daca te cheama, spre exemplu Petronel, insa te poti intitula simplu P. sau P.T.. Daca nu iti convine nici unul dintre ele, iti poti atribui tu unul: P. Dog, Gangsta P. s.a.m.d.

Pasul 5
Trebuie sa ai probleme cu legea, un cazier te face mai rapper. Marijuana este mancarea ta preferata.

Pasul 6
Am ajuns la dusmanii despre care am discutat la inceput. Acestia raman la fel, adica dusmanii tai, insa de data asta tu fiind rapper, le dai o lectie despre viata si despre viata de cartier, pentru ca tu reprezinti cartierul. Profil pe MySpace, hi5. Poze doar cu tine, tu si cartierul, tu si baietii. Ipostaza: mainile in buzunar sau imitand semne specifice rapp-ului, privire taioasa spre camera.

Pasul 7
Ca sa fii rapper cu adevarat trebuie sa fii intr-o formatie. Cum 3 din 4 rapperi sunt intr-o formatie, n-ar fi rau sa fii si tu intr-una. Cum faci asta?! Gasesti inca 2, 3 rapperi, ca tine, si incepeti sa scrieti versuri despre: cartier, dusmani(vezi manele), viata fara bani. Aparitii la battle-uri, concerte, dat din cap. De aici totul tine de tine. Dupa ce o sa evoluati, o sa faceti versuri despre: cartierul care iti vrea banii si masinile, dusmanii care sunt invidiosi pe tine, viata cu bani.

Sfat: du-te acolo unde totul este impotriva ta si in curand toata lumea o sa aiba versurile tale la status. Daca totusi nu reusesti sa faci aceste lucruri, te poti multumi sa fii doar tu asa cum esti.

Si o melodie pe aceeasi tema! ;)


30 comentarii:

mister | 12 august 2010 la 10:50

salut!!!
ma numesc ana-maria si am invatat si eu la aceeasi scoala ca si tine...l-am avut diriginte pe prof.Eduard Iorga - ne era mai intai prieten si dupa aia profesor.
blog-ul tau e interesant si as dori sa stiu de unde a venit ideea...de la un profesor?

Such Robert | 14 august 2010 la 22:51

ideea de a`mi face blog ?? sau ideea postului despre cum poti deveni .. .rapper ??? ;))

Anonim | 17 august 2010 la 02:30

Ba frate, da-ti foc blogului. Ai dat un search pe google si ai gasit niste prostii si ti le-ai pus si tu sa fii glumet? N-ai niciun habar cum trebuie sa arate un rapper. Genul de care vorbesti tu acolo se numeste Gangsta-Rapp, ca sa ma exprim pe limba ta, sunt niste manele pe beat de hip-hop care canta tot despre bani si femei. Asculta tu hip-hop necomercial si ai sa vezi diferenta.

Such Robert | 17 august 2010 la 09:32

Faci parte din categoria celor care chiar se cred rapperi nu? Buna asta !


Sanatate !

Anonim | 2 decembrie 2010 la 20:21

Mai pocitule. din 2 motive esti prost:
1. titlul este: cum sa fii raper iar melodia se numeste cu sa nu fii raper
2. "artistii" ca tine nu au ce cauta pe lumea asta

gusturile nu se discuta .

salutare

Anonim | 2 decembrie 2010 la 21:04

aa si cat tia luat sa dai copy paste de pe google?

Such Robert | 2 decembrie 2010 la 21:45

ti-a* e corect. dar n`ai tu de unde sa mai stii si gramatica. pana nu-mi spui cine esti, si te-ascunzi sub un "anonim" nici atentie nu meriti ;)

Anonim | 5 decembrie 2010 la 21:17

ti se pare tie ca am de gang sa fac un eseu pentru olimpiada de limba romana... nam nevoia de atentia unuia ca tine...salut

Such Robert | 6 decembrie 2010 la 15:40

n-ai nevoie, dar e limba cu care te-ai nascut si pe care teoretic ar trebui sa o stii, pentru tine, ca roman.. dar asa bine e din spatele tastaturii..

Anonim | 10 februarie 2011 la 16:00

@Such Robert: ce vrei mah dute de aicea cu copy paste d p google si apropo de faza cu "ti-a-tia"; ai folosito ca sa nu raspunzi la intrebare si in + nare nici o importanta mane esti pe calc nu la concursu care scrie cel mai corect gramatical. asa ca nu te mai lua si u de toti p blogu TAU(dak e),nu copia tot ce vezi misto p google, si cel mai important dak te crezi rapper scrie si tu altcv.Doar e romania ma ce te gandesti u ca aia ca tn o sa devin cineeeva.cu stilu tau e fffff probabil sa ajungi un biet patron la o firma mica cu un salar marisor, sa fii gras,sa nai o familie si sa umbli numa cu o singura tarfa fiind singuru stil in care teai putea distra... si as mai avea de spus

Anonim | 10 februarie 2011 la 16:01

PS: nu is anonimu de mai devreme:)) ala certaret:D ... cu toate astea such robert,,,, felicitari macar ca ai facut cv

Such Robert | 10 februarie 2011 la 20:42

hai ca sa o lamurim si pe asta..
1. NU`S RAPPER!!!!
2. Am gasit articolul asta pe net, mi s-a parut amuzant, l-am postat pe blogul personal si asta-i toata povestea!!

Anonim | 31 martie 2011 la 00:24

pisicuta pis pis pis
esti praf praf
incerci sa fi amuzant dar ca sa vezi nu`ti prea iese
poate nu ai tu timpul necesar sa citesti toate comentariile postate(adk puse)pe acest site dar toata lumea te crede foarte"COOL" esti modelul nostru.
totusi poate ar trebui sa arunci o privire si in scurt timp iti vei da seama ca esti doar un nimic pe scenz vietii
succes in viata ta plictisitoare:*
sper sa nu te calce vaporu:)
cu drag fanii tai:*

Anonim | 19 noiembrie 2011 la 08:28

tampit to ce zice in pula mea mai sus ii ca dracu mis rapper de mic ascult rap de la tata ii tot falss:)) ma pis pe tutoriale voastre ca sa fi rapper fa dracu ce ai tu chef si imbracate corespunzator te doare in pula de politzie si etc.... tutorial de cacat si app nu uitatzi de graffiti

Anonim | 27 decembrie 2011 la 13:06

man tot ce ai zis acolo nui adevarat!io sunt rapper ,am cazier demult si nam facut nimic din ceai zis si ascult si 50 cent eminem etc dar cateodata platesti pt ca esti rapper!!1

Such Robert | 29 decembrie 2011 la 11:53

prieteni, inainte de toate, puneti mana pe un manual de gramatica. Am mai spus-o si repet, articolul e doar preluat de pe net, nu imi apartine. daca aveti vreun comentariu de facut, cautati-i autorul si discutati cu el. "mis rapper" "imbracate" "nui adevarat" "fi amuzant" ... faultati limba romana !!

Such Robert | 29 decembrie 2011 la 11:58

autorul articolului abordeaza intr-o maniera ironica modul in care poti deveni rapper. nu a avut intentia sa explice nimanui pe bune cum sa faca asta si care-s pasii de urmat. dar cand te opresti la clasa a 8a n-ai cum sa intelegi... sanatate !

Ka0S | 8 decembrie 2012 la 22:45

In proportie de 80% ai scris numai despre cum sa dai bine !!! Nimic despre muzica si versuri si cum sa exprimi ceva !!! PffFfFfF...

Anonim | 28 ianuarie 2013 la 18:50

Ca sa inveti sa fii rapper tre sa joci GTA san andreas :)) acolo sunt toate alea :)

Anonim | 16 aprilie 2013 la 21:50

Frate esti paralel un rapper nu neaparat trb sa se dorgheze ... sau sa fumeze un rapper adevarat canta despre viata lui si pune suflet ca Pietonu ascultati va rog eu Pietonu si taceti . Trb sa te imbraci cum vrei tu dar nici ca un cocalar adica un stil simplu fara kkturi si nu neaparat trb sa canti doar sa intelegi muzica si nu trb sa ai cazier neaparat ca nu esti rapper asa esti nenorocit un rapper adevarat nu injura pe piese si nu omoara lumea aia is hip hoperi coaie noi suntem rapperi. P.s AIA IS GANGSTERI DIN SAN ANDREAS SAU CE SCRIE MAI SUS UN RAPPER PUNE SUFLET SAU ASCULTA CU SUFLET ADICA O INTELEGE. ASCULTATI PIETONU O SA VA PLACA ACELA ESTE UN RAPPER NU GUESS WHO .. GRASU XXL ETC ASTIA IS HIP HOPERI ASA CA LASATI SITEURILE SI ASCULTATI MELODIILE LUI SI FACETI CE VRETI VOI APROPO POTI ASCULTA MANELE DAR RAPPUL SA IL IUBESTI ADICA SA IL ITELEGI FOARTE MULT SA AIBA UN LOCI IN INIMA TA TIAS DA ID MEU DE MESS DA FRATE IN LUMEA ASTA SA NU TE INVETE NIMENI DESPRE VIATA TA TU DECIZI CE VR SA FACI

Anonim | 28 decembrie 2013 la 14:04

Pff... Sfaturi cum sa fii raper!! Fratele meu, un raper este acela care scrie versuri adevarate, din inima, care iubeste muzica, nu stilul vestimentar, sau chestia aia banala "sa bati copii" ! Sa fim seriosi... Nu merita sa pui articolul acesta aici!
;)

Anonim | 23 ianuarie 2014 la 21:34

Imi pare rau sa te dezamagesc dar aceesta nu e stilul HIP-HOP ! Asta e stil Gandster-Rap. :)

Unknown | 4 mai 2014 la 14:33

Ca sa fii raper tre sa simti lucru asta sa scrii versurile din inima ,,,din suflet..Ca sa fi raper nu tre sa te imbraci neaparat asa cum ai sp tu in articolu' tau bai fraiere...Totu' vine din suflet...ratr

Unknown | 28 mai 2014 la 03:43
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Maidanu MC | 28 mai 2014 la 03:46

Ca sa fi Rapper trebuie sa ai in primul rand cei 7 ani de acasa , si o buna cultura generala legata de Rap , sa cunosti cele 4 elemente importante ale Hip-Hop-ului , MC , DJ , Graffiti , Break Dance . Si pe langa asta , trebuie sa fi tu insuti in ceea ce scrii in versuri , sa pui mult suflet in ceea ce faci . A fi Rapper sau MC nu insemana sa scri 2-3 versuri si sa le pui pe "Repeat" . Ma rog , cam atata am vrut sa spun pentru cei care chiar nu stiu ce inseamna Rap !
Eu ma consider Rapper si ascultator de rap ! Ascult rap din copilarie ! Rapul e un stil de viata ! Nu are nici o legatura cu politia sau cate clase ai facute , rapul vine pur si simplu , el te alege pe tine ... asa cum pe multi ii aleg "manelele"! Pace de la Maidanu MC

Anonim | 30 iunie 2014 la 00:01

Sfaturile tale is cam de caca ce pielea mea fi serios plm uni cu speranta de a fi rapper chiar încep să se apuce de maria si cum în unele zone ale ţării nu se găsesc se puc dracu de legale.... Si gândeşte si tu ce scrii.Să devi repar trebuie să ţină de tine si de măcar de poveştile din viaţa ta care poţi să treci de ele scriind sau ascultând piese de la adevăraţi rapperi.Mai citeşte si tu si mai învaţă si tu ceva si mai asculta casa te mai lamuresti si tu cum stă treabă cu reppul.

Anonim | 31 iulie 2014 la 23:48

Ba fraiere cu blogul ce ai spus tu acolo e cum sa devii Gangsta-Rapp cum tia spus si anonimu si daca vrei sa vezi unu uitate la pozele mele...app anonimule din cate stiu eu si arssura e rapp-er si poarta uneori bandaua sub sapca...iar rapp-ul imi reprezinta o parte din viata si nu faza cu drogurile sa cazieru sau taisurile astea leam facut da recunosc dar cel mai important imi reprezinta partea grea a vietii mele problemele familiare etc...mau transformat in rapp-er nu cantaret doar stilu si altceva inafara de rapp nu ascult compun versuri nonstop sper sami fac si un video candva daca voi putea inca ma informez;)

Anonim | 31 iulie 2014 la 23:49

Cauta sanis robert pe fbk pt poze

Anonim | 10 ianuarie 2015 la 15:23

Rap-ul se face cu inima nu ţine de haine, catier sau cât de rău poţi poza, ţine de sentimentele transmise, tot ce ai spus e irelevant, fă un lucru bun, mori.

Kaem_19 | 5 iunie 2017 la 17:28

Rapp-ul nu e muzica precum cred unii e un simplu mod de a te exprima de a te exterioriza rapp-ul provine din interior din dispute familiare nu compari un rapp-er sărac care ,când în ghilimele, ,,CÂNTĂ" o face din tot sufletul și nu o face pentru bani un rapp-er de succes niciodată nu o va face pentru bani nu contează ce ești tigan-Roman sunt oameni printr-e oameni .....rapp-ul așa Cum spune anonimu' asta habar nu are ce e ăla,,RAP" eu sunt unul dintr-e fac rapp de 6 ani și mi-am dat seama de talentul meu atunci când eram intr-o stare complet dificila genu' asta de muzică este exact ca o pastila își face efectul în orice stare ai fi va funcționa dar prin munca depusă și efort psihic poți ajunge undeva sunt rapp-eri care asculta manele frate nu-i afectează cu nimic acum depinde și în felul în care percep non-rapp-eri termenul de rap găsește-ți alta slujba lasă rapp-ul în seama celor care au trecut prin viața așa Cum nu știe doar d-zeu nu tu nu ai de unde sa știu și dacă vrei sa ști aia nu sunt rapp-eri ce ai povestit tu acolo aia e toată istoria 8 mile Rappers adică hip-hop-eri ce dacă ai neapărat ținută de gală și doua lanțuri înfășurate la gat cu tot cu lacăt ești rapp-era???? Asta vine din interior cu asta nu se naște nimeni asta se naște o data cu probleme în viața tine minte atât am avut de spus respect spusele celor-lalți mult succes ✌👌👏